Háromszor aszfaltozni jó

Címkék: buda aszfalt nonszensz

2012.08.16. 21:31

Van egy olyan mondás miszerint az embernek soha semmi nem jó. No, erről a rövid kis írásról lehet, hogy sokan ezt gondolják majd. Pedig pusztán azt szeretném bemutatni, hogy micsoda pazarlás folyik ebben az országban.
Az utca ahol lakom a 12. kerületben található, körübelül 70 méter hosszú, egy meredek zsákutca, átmenő forgalom tehát nincs rajta. Az elmúlt három hétben sokat dolgoztak erre a melósok, lássuk mit és hogy!

Először kátyúztak. Különösebben rossz nem volt az aszfalt, de régi volt és sok helyen repedezett. Pár helyen körbevágtak kisebb részeket és rendesen leaszfaltozták. Körübelül 20 négyzetmétert összesen. Mindez megvolt 2-3 nap alatt, eddig a történet teljesen jó, örüljön neki a budai polgár.

A második munkafázis pár nappal később kezdődött, láttam, hogy 5-6 raklapnyi szegélykövet tettek az utca szélére. Az utca bal oldalán kocsik állnak egészen a kerítésig, jobb oldalt van egy lépcső, járdaszegély nem is volt eddig, az aszfalt széle repedezetten a földre nyúlt. Szóval ide csináltak egy szegélyt, szépen véigpakolták a munkások, az autóbeállóknál rendesen laposakat, szép munka. Itt már egy kicsit furcsa volt, hogy kellett a szegélynek a hely, ezért sok helyen feltörték az aszfaltot, amit most javítottak meg pár napja. A kövek lerakása után ismét leaszfaltozták az utat végig a szegély mellett. Sok helyen kétszer csinálták meg alig egy hét alatt ugyanazt.
aszfalt2.jpg
Ez az aktuális állapot. Ott ahol fel van törve az aszfalt két héten belül már harmadszor törték fel..

Mindez még mondjuk oké. Pár napja amikor elmentem otthonról azonban ismét munkásokat láttam. Na mondom, mi lehet, talán megcsinálják a lenti részen főleg elég rossz állapotban lévő lépcsőt is? Hát nem! Mint egy ott parkoló autón lévő szórólapból megtudhattam vízvezeték felújítást végeznek az utcában. Mivel jár ez? Igen! Harmadszor is feltörték a két hét alatt már kétszer leaszfaltozott részeket! És ássák a gödröt a vízvezetékhez. Értitek már? Egy normális országban ahol adott egy utca, ahol be van ütemezve kátyúzás, vízvezeték felújítás és szegélyezés először megcsinálják a vízvezetéket, majd a szegélyeket és a végén aszfaltoznak. De mi fordítva csináljuk, így háromszor leaszfaltozhatjuk ugyanazt! Ki lesz fizetve úgyis. Mennyivel került vajon ez így többe? Miért nem lehet ezt normálisan megszervezni? Magyarázza meg nekem ezt valaki, köszönöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://bcsg.blog.hu/api/trackback/id/tr864716430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása